Veteranendag 2022

 Nederlandse Veteranendag


Nu buitenevenementen weer mogen worden georganiseerd, zonder verplichte testen is er dit jaar weer een Nederlandse Veteranendag op het Malieveld in Den Haag. En zoals we gewend waren: open voor alle bezoekers.

Uitreiking Vaandelopschriften
De editie 2022 wordt een hele bijzondere. In het programma wordt ruimte gemaakt voor een unieke ceremonie van staat. Aan maar liefst achttien eenheden van de krijgsmacht
wordt een vaandelopschrift uitgereikt voor hun inzet in Afghanistan. Het betreft zestien detachementen van de Koninklijke Landmacht, een detachement van de Koninklijke Luchtmacht en een detachement van het Korps Mariniers.

Deze bijzondere ceremonie komt in de plaats van de reguliere medaille-uitreiking tijdens de dag en wordt uitgevoerd op pontons op de Hofvijver. Daarna gaan de detachementen met hun vaandels voorop in het defi lé, een kleurrijk en indrukwekkend gezicht.

Natuurlijk is er ook weer een compleet programma op zaterdag 25 juni. Met een opening in een volle Koninklijke Schouwburg, daarna de uitreiking van de vaandelopschriften en het nationale defi lé voor Z.M. de Koning. En weer een vol en gezellig Malieveld voor een hapje, een drankje en muziek om elkaar bij te treffen.

 


Share our website